نرجس پیروی، استاد حوزه و دانشگاه در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه از مشهد، ضمن گرامیداشت روز وحدت حوزه و دانشگاه که به یادگار امام خمینی(ره) و به نام شهید دکتر مفتح نامگذاری شده است، به بررسی ابعاد مختلف این روز پرداخت و بر لزوم تحقق اهداف کلان وحدت میان دو نهاد حوزه و دانشگاه تاکید کرد.
گرامیداشت روز وحدت حوزه و دانشگاه: یادآوری فداکاریها و اندیشهها
پیروی با اشاره به اینکه روز وحدت حوزه و دانشگاه بهعنوان یادگار گرانبهای امام خمینی(ره) و نیز بهنام شهید دکتر مفتح، از جایگاه ویژهای برخوردار است، گفت: نامگذاری این روز بهطور همزمان با سالروز شهادت شهید مفتح، بیانگر ویژگیهای خاص این شهید بزرگوار است که به نماد وحدت حوزه و دانشگاه تبدیل شده است.
وی همچنین به فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص شهید مفتح اشاره کرد و افزود: رهبر معظم انقلاب اسلامی در مورد شهید مفتح فرمودند: «شهید مفتح یکی از مظاهر فرهنگی بود که اسلام را در مرحلهی عمل به فردها، زاویهها و خلوتها محدود نمیکرد. اسلام را با همان تحول و همهجانبه بودنش در اعتقاد و عمل، در معرفت و تحقیق میفهمید و به دنبال آن تلاش میکرد».
مسئول علمی مدرسه علمیه فاطمهالزهرا سلاماللهعلیها توس تاکید کرد: این جمله تأکیدی بر نگرش جامع و عمیق شهید مفتح در پیوند علوم دینی و دانشگاهی است که در راستای پیشبرد اهداف انقلاب اسلامی قرار داشت.
وحدت حوزه و دانشگاه از نگاه امام خمینی(ره)
پیروی در ادامه به بررسی اندیشههای امام خمینی(ره) درباره وحدت حوزه و دانشگاه پرداخت و گفت: امام خمینی(ره) همواره بر این اعتقاد بودند که وحدت حوزه و دانشگاه میتواند سبب اتحاد و همبستگی میان تمام اقشار ملت گردد.
وی افزود: امام خمینی(ره) بر وحدت در هدف و مسیر تأکید داشتند و نه وحدت در ساختار و روش، بهاینمعنی که حوزه و دانشگاه باید هماهنگ در جهت یک هدف مشترک که همان ایجاد جامعهای اسلامی و پیشرفته است حرکت کنند.
رهنمودهای مقام معظم رهبری: وحدت هدفمحور
این استاد حوزه و دانشگاه در بخش دیگری از سخنان خود به دیدگاههای مقام معظم رهبریو در خصوص وحدت حوزه و دانشگاه اشاره کرد و بیان داشت: دیدگاههای رهبری در این زمینه همراستا با آرای امام خمینی(ره) است و ایشان نیز بر وحدت در هدف تأکید دارند. در واقع، هدف مشترک حوزه و دانشگاه باید ایجاد جامعهای اسلامی، مستقل و پیشرفته باشد که مردم دنیا با نگاه به آن، به فکر تحول در جوامع خود بیفتند.
وی تاکید کرد: این وحدت باید در راستای تربیت نسلی باشد که همزمان با علم و دانش، به آرمانهای اسلامی نیز توجه ویژهای داشته باشند.
نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها و تداوم مسیر
پیروی به اقدامات پس از رحلت امام خمینی(ره) و تأسیس نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها اشاره کرد و گفت: به دستور مقام معظم رهبری، نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها با هدف تأکید بر حرکتهای زیربنایی فرهنگی و توسعه اندیشههای دینی در میان دانشگاهیان تأسیس شد، این اقدام منجر به حضور مستمر حوزویان در دانشگاهها شد و به این ترتیب بستری مناسب برای گسترش ارتباطات حوزه و دانشگاه فراهم گردید.
وی تاکید کرد: علیرغم این اقدامات، هنوز از ظرفیتهای عظیم حوزههای علمیه در این زمینه بهطور کامل بهرهبرداری نشده و انتظار میرود که تلاشهای بیشتری در راستای تحقق این وحدت صورت گیرد.
ضرورت توجه ویژه به تبلیغ در وحدت حوزه و دانشگاه
مسئول علمی مدرسه علمیه فاطمهالزهرا سلاماللهعلیها توس بر اهمیت تبلیغ در حرکتهای فرهنگی حوزه تأکید کرد و گفت: طبق فرمایشات مقام معظم رهبری، تبلیغ یکی از مهمترین وظایف حوزویان است. به همین دلیل باید این موضوع را در اولویت قرار داد تا در برنامهریزیهای کلان حوزههای علمیه، توجه ویژهای به آن داشته باشیم.
وی افزود: در بسیاری از جمعهای دانشگاهی که سالها در آنها حضور داشتهام، دانشجویان بهطور مستمر به دنبال دریافت معارف اسلام ناب محمدی(ص) هستند. آنها از حضور حوزویان آگاه به مسائل روز استقبال میکنند و آمادهاند تا در فضای معنوی حوزهها نیز تجربههای جدیدی کسب کنند.
پیروی پیشنهادهایی برای گسترش این وحدت بیان کرد و گفت: یکی از مهمترین پیشنهادات این است که بسترهایی برای حضور دانشگاهیان در حوزهها فراهم شود. این حضور نهتنها در زمینه آموزش مبانی اسلام و انقلاب مهم است، بلکه به دانشگاهیان این فرصت را میدهد که از فضای معنوی حوزهها بهرهبرداری کنند و الگوسازیهای فرهنگی و علمی را تجربه نمایند.
وی همچنین در پایان ابراز امیدواری کرد که این موضوع در آیندهای نزدیک مورد توجه ویژه قرار گیرد و گامهای مؤثری در راستای تحقق آن برداشته شود.
نظر شما